DROP YOUR LINK HERE

Friday, September 23, 2011

ini blog mengkritik?


Selamat petang :)
Hari ni aku off sampai Ahad. Gembira sangat2. Haha. Boleh aku tidur puas2.
Semalam aku buat renovation sikit utk blog aku ni. Hiihii. Tapi macam yang dulu lagi comel ek. Takpa la. 

Hari tu aku ada post pasal entry saya tak puas hati dgn satu mamat ni kan. Aku buat entry dalam bahasa Sarawak sebab aku sangat geram.
Jadi semalam SiGarang ada post dkt status dia pasal mamat ni. Tak tahu la dia perasan ataupun tidak. Tapi kalau aku di tempat mamat tu memang aku sangat perasan la sebab memang totally macam nama dia yang SiGarang letak tu. 

Aku malas nak bergaduh ataupun berdebat dgn mamat ni sebab aku kerja kan jadi receptionist and confirm diaorang akan memerlukan pertolongan aku. Boring la kan, dah gaduh tengok balik muka orang tu. EE. Sengal aku cerita pasal mamat ni. Cerita lain la.

Kadang2 aku rasa blog aku ni macam blog yang suka sangat mengutuk orang. 
Macam aku nak tukar nama blog ni jadi "INI BLOG MENGKRITIK"
Tapi aku takkan tukar la. Hahaha.
Masing2 ada pendapat masing2 , tak semua entry aku mengkritik orang. 
Aku cuma mengeluarkan rasa ketidakpuasan hati aku je.
Aku tahu aku tak perfect tak dapat nak penuhi kehendak semua orang. 
Kita semua ada cara pemikiran yang berbeza. Aku dgn cara aku dan kamu dgn cara kamu.
Kalau rasa tak puas hati ataupun ada bantahan , blh cakap. Aku boleh terima kalau orang cakap baik2. 

Aku post apa yang terlintas dkt kepala hotak aku dan pandangan aku. :)


p/s : sila bg pendapat sikit , aku ni kuat mengkritik ke?
Photobucket

6 orang kiud berbicara:

Engkodok said...

Elo Niesh...awak tak la kuat megkritik..memang most of the time mengkritik..kritikan itu ter-produce sebab rasa tak puas hati..but..at the "scene" berlakunya situasi yang menyebabkan tidak puas hati..niesh tak dapat meluahkan atau directly memberitahu sebab keadaan "akan berjumpa setiap hati-so tak best@sengal la kalau nak bermasam muka"... back to the question...Awak ni tak la kuat menhkritik..hehe..cuma meluahkan jer..

niesh™ said...

@Engkodok terima kasih. lega sikit hati dan perasaan ni dengar. :)

NA said...

Samalah saya pun luah apa yang terbuku kat blog.

-wina1979-

niesh™ said...

@NA kadang2 itu je cara kita nak express apa yg kita rasa.

nik rosmawati said...

blog saya pun sama.bukan mengkritik tp seisi luah perasaan :)

niesh™ said...

@nik rosmawati betul2. :)