DROP YOUR LINK HERE

Sunday, September 25, 2011

FOREVER?

Selamat pagi :)
Hari ni hari terakhir off day saya. Hhihi. Nak tidur puas2 nanti. 
Sebenarnya saya tak tahu nak update pasal apa. 
Saya ada banyak idea tapi susah betul nak susun ayat ni.

Korang semua percaya tak dgn FOREVER
Dulu masa saya kecik2 dulu, zaman sekolah menengah, saya percaya dgn FOREVER ni tapi bila dah besar macam ni susah sangat nak percaya. 
Dulu2 saya sms dgn boyfriend, cakap ILYFOREVER. Tapi sekarang tak sudah.
Sebab berapa byk dah FOREVER saya terputus di tengah jalan.

Kadang2 saya rasa nak hide je orang2, hmm, budak2 yang berumur 13,14,15,16,17 yang dah terhegeh2 nak cakap pasal FOREVER ni. Kecik2 dah kenja. Kalau siapa2 yang ada twitter saya memang salu tengok saya update pasal budak2 yang menyengalkan ni. Kalau kamu dah lebih besar dari saya nak cakap jiwang tak pa. Ini masih kecik, PMR pun blm. Tapi dah ckp macam 25tahun hidup.

Untuk budak2 yang CINTA MATI sangat dkt boyfriend diaorang tu,sini saya nak nasihat sikit.

 Sekarang awak masih muda, nanti 2 3 thn lagi baru matang sikit. Kalau sekarang awak dah ada 6 orang EX , macam mana masa akan datang? Bangga la banyak EX? Bg saya tak membanggakan pun, Lain la kalau straight A utk SPM.

 Kalau sekarang awak dah bagi "semua' utk boyfriend awak. Lepas tu dia tinggalkan awak. Awak dapat apa?

 Sila ada rasa malu dgn orang yang lebih dewasa dari awak dkt dalam Facebook tu. Saya rasa kalau balik2 saya tengok benda macam ni kan, saya nak remove je la budak2 yang menyemak tu. Baru lega sikit hati ni.

 Kalau awak post gambar ke, status ke, " saya berada di bilik di rumah saya bersama boyfriend saya" awak tak rasa malu ke? Mungkin betul awak tak buat apa2 dgn dia, tapi orang akan fikir? 
Kalau awak cakap, peduli apa dgn orang fikir? Harus awak peduli dgn apa orang cakap. Mulut ni berbisa dan blh membinasakan.

 Masa masih panjang. Nanti masa akan datang banyak lagi orang lain yang lebih baik lagi. 

Saya tak la cakap saya ni baik sangat tapi honestly saya tak tahan dah tengok benda2 macam ni. Kebetulan pula semalam saya t'baca entry Hanis Zalikha. Kot2 dia pun macam saya ek, geram baca status budak2 dkt Facebook kan.

Saya tak cemburu ok. Buat apa nak cemburu, tak da faedah pun. Saya cuma menyampah je bila diaorang cakap FOREVER masa kecik2 macam tu. 
Nak saya bagi cth ayat2 tak ?
' I LOVE YOU FOREVER. MY HEART IS YOURS FOREVER. STAY WITH ME FOREVER. YOU ARE MY EVERYTHING.'

Nieshh nampak sangat marah kan.? Hahah. Sebab saya memang menyampah. Dulu saya selalu juga complain2 dkt Facebook sampai satu hari SIGARANG saya telah menyedarkan saya. Facebook tu public. Semua orang tengok apa kita update. 

Kalau blh memang panjang lagi entry saya ni, tapi saya end dkt sini je la.
Kepada budak2 yang terasa saya minta maaf k. Tapi fikir2 la sebelum bertindak tu. ;)

p/s : tak puas hati? blh komen. 
Photobucket

3 orang kiud berbicara:

Cik Peanut said...

budak2 baru nk up cam gitula. baru nk kenal dunia. kadang2 memang menjengkelkan,terus hide. x de sakit ati bace.

Golden Rose said...

kunjung balas & thanks for following

Heidi Shafiq said...

bagus nasihat ni.. :)