DROP YOUR LINK HERE

Saturday, August 13, 2011

luahan rasa saya selepas bersahur



Selamat pagi!
Semalam update sebelum berbuka , sekarang update selepas bersahur ^^

Apa agak nya korang rasa kalau someone yang rapat dgn korang tiba2 je berubah sikit? Sikit la , tak banyak. Contoh,diaorang selalu call tapi tak pandai call pula sekarang. Saya paling takut dgn perubahan. Perubahan kepada kebaikan tak apala. Tapi setiap kali takut terhadap perubahan seseorang tu menjelma dalam diri saya, saya try utk fikir sepositif yang mungkin. 

Kadang2 apa yang kita nak tak semestinya kita dapat kan, tapi kalau dah dapat mesti kita jaga baik2 kan. Saya hairan. Mula2 masa belum bercouple, hari2 update status la pasal orang yang di tackle tu, hari2 pergi wall orang tu skadar nak letak :) ni je. Hari2 kalau blh nak jumpa. Tapi bila dah dapat ada ka macam ni lagi?
Kalau bila dah dapat couple dgn orang tu kita start leka , macam 'skarang dia aku punya, tak perlu la nak bsungguh2 jaga' . 

Perempuan lain , semakin kurang perhatian yang diberikan , semakin banyak la benda negatif dalam kepala otak dia. Makin2 lagi kalau dia yang komen status korang tak reply, tapi kalau orang lain bkn main lagi bercerita. 
Cuba alihkan situasi, cuba kamuorang yang komen kat status dia tapi dia tak layan. Tapi bila orang lain yang komen, bkn main lagi dia cerita sana. Apa korang rasa? Kalau tak da rasa apa2 tu, u should stop the relationship tu la saya rasa. Hahahaha.

Kadang2 memang kita perlukan masa sendiri, macam saya, walaupun saya ni memang sangat kuad b'sms tapi ada masa saya akan bosan dan malas nak b'sms. Terus terang la kalau malas. Tak susah nak berterus terang kan. Berterus terang jauh lagi baik dari menipu.

Orang cakap kalau cemburu harus bagitahu tapi kalau jenis macam saya, saya prefer diam sebab selalu mesti end dgn gaduh. Sebab saya ni sangat kuad cemburu. Tapi dgn yang kali ni , ada la perubahan sedikit dalam perangai saya ni. 
Ada satu kes cemburu yang saya tak pernah bagitahu dia sampai hari ni tapi benda tu masih fresh dalam kepala otak saya. Saya rasa benda tu macam simple utk orang lain tapi bg saya, saya memang tak suka.
Sebab saya sangat susah nak bagitahu depan2 adi saya nyatakan situasi nya disini. 

Anis : Macam kenal pen tok.
Si Perempuan Gedik : (sambil ketawa tergedik2) Pen *** tok. 
Anis : (huh, perlu ka ketawa macam ya sebut nama ***,gerek kw ka ya) ...

Customer datang bayar dan Si Garang pun muncul. Customer guna kredit kad.

Si Perempuan Gedik : ***, sikda(takda) mbf machine. 
Si Garang: (sambil menghampiri perempuan gedik) Ada dalam drawer ya..
Si Perempuan Gedik : Xda.. (sambil menolak SiGarang di bahu) Gi cari nun.

Si Garang pun dgn kebaikan nya pergi mencari. 

Si Perempuan Gedik : Lambat na eh *** tok. Hahahahha.
Anis : (dgn muka xda mood, perlu ka kawu ketawa gya, ya gerek aku bah tauk x.)

Si Garang pun datang dgn mbf machine nya.

SiPerempuan Gedik : Lambat bah kawu ***.

Si Zul pun dgn selamba pergi duduk dekat sana juga. Sedangkan muka Anis ya macam pecah nahan marah. Lepas letak2 sticker paid terus lari dari cya dgn muka yang macam apa.

SEE, benda macam ni nampak macam simple kan,? Tapi sangat meninggalkan kesan dalam hati saya.

Dahla , tak nak panjang2. Tangan dah tergetar2 menahan marah ni. Nahh, masih terasa lagi kejelesan tu. Grrr.


p/s : sorry Sigarang. jangan marah saya lepas baca ni ook  T___T

2 orang kiud berbicara:

Koko S. said...

Dear niesh,most of the situation happen to me oso. & the best part is when its time for FB craps n texting. Aiyaaa, ku sgka ku sorg jk cmtok =,=

YuyaY said...

huh. . .pekara biasa lah kalo pmpuan jeles 2. . tp x bole jua salahkan pmpuan yg mnggedik ja. . yg lelaki 2 pun slh jua sbb lyn jua. .tp awak pun slah. .kenapa sala?sy pun x taw knapa sy ckp awk salah. . hahahha. . love is abt trust :)