DROP YOUR LINK HERE

Friday, January 07, 2011

pelik sangat ker rupa aku?

 Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua :)

 Hari ni ada g cri keja dekat area2 yang keja dari pagi smpai ptg je dgn kata lain office hour.
 Kalau dekat Swak sini, Kmi cakap tempat yg saya pergi tu pasar. Bukan pasar jual ikan, susah la mk explain. Buat2 paham ajak la. :D

 Ok. Dimulakan cerita, pagi td dlm pukul 9 gya, bsiap2 la saya untuk pergi mencari kerja, guna baju yang kemas , seluar slack , kasut bmuncung tajam yang dibeli khas utk interview spa dulu dan handbag LV mak saya. HAHAHA.

 Dgn muka yang cuma bertempek kan Silky Girl Powder dan Lipsgloss Nivea saya pun jalan. 
 Simple je kan saya? Simple kan? Nahhh.
 Itu bukan main point sebenarnya.

OK. Saya takdapat kerja , macam semua je takda vacancy utk saya. So, saya beli je newspaper dan cpt2 pulang ke rumah.
 Kenapa saya nak cepat2 pulang?
 Dahla penganggur malas nak cri kerja lagi tu. Ish. Teruk kan. 

 Saya nak cepat2 pulang sebab saya tak selesa dgn pandangan2 lelaki yang seakan2 nak terkam je saya dekat pasar tu..
Mengelikan bah. Tauk x? Lepas tu, dgn perempuan2 yang dkt kedai2 tu yang tengok kita macam nak cari gaduh je. WTF bna aie jelingan mereka tu. Saya tak tahu kenapa mereka nak tengok saya macam tu. 

 Orang cakap kalau nak seribu daya, kalau tak nak seribu dalih. Saya tak berdalih dan membuatkan orng2 yang saya cakap diatas sbg alasan utk saya malas bekerja. 
 Cuma saya tidak selesa dgn keadaan yang begitu. Teruk.

 Saya tak sexy dan seberapa cantik pun, jd tak perlu tgk macam tu ok?

 p/s : stress gilak aie sbb xpat keja..grk mk mtk break mun menganggur smpe bln 3 :(
 

 

11 orang kiud berbicara:

hunnymee said...

uiiitt....xpa ya...ada keja carik ktk lak eyy.. :)

miss_neeya said...

buat xtau je..bkn kite kacau die pn..

nuyuEna said...

ni mesti sebab niesh comei sgt..sbb tu yg laki pndang x berkelip...
yg gurls lak jeles sbb dorg x comei mcm niesh..hahaha..think +ve dear!

niesh™ said...

hunny : yala. nak apply online byk2 kmk tk. huhu

miss neeya : renungan mereka tu macam gangguan utk saya T.T

nuyuena : ye kan. kita kan cantik :D

niesh™ said...

hunny : yala. nak apply online byk2 kmk tk. huhu

miss neeya : renungan mereka tu macam gangguan utk saya T.T

nuyuena : ye kan. kita kan cantik :D

Yann Mazian said...

lelaki gya ng sik kalak ngga mpuan kacak kedak ktk kali deng. hehe.
mpuan nk ngga kitak cam pelik ya, cdak jeles kali nk? ekeke.
semoga ktk dapat keja cepat2 keyh. :)

fLo said...

eeii...ganguan apa ya...mok ktk mengancam jak rupa ari tok..ala2 lady boss nk..hehehe..=p

umie said...

oo..tedah ktk lok...xpa sabar jak lok..ada rezeki nya kelak..slow bah..try apply dari luar kawasan ktk ya..ney tauk mun di tpt ktk jak persaingan ya tinggi...

niesh™ said...

yann : aish. dah kmk tk nang xska d tga2. huaa. kali sbb mek jalan sorg bha. yala gya. sbr jak kmk nahan asa.

flo : haha. ada gk ladyboss. ladyboss pendek. hahaha. org2 gya la molah kmk mlas nak kuar sorg bnanya.

cik zaza said...

mesti diorg pndg sbb tgk awk cun sgt kot..yelah nk cari keje mstilah nk cun2 kn?
buat taktahu je niesh, lantaklah diorg nak pandang mcm mana pun. awk bukan buat keje jahat pun kn..
rileks je..

niesh™ said...

sis umie : xsda plang ktk ada komen cya. aduh. line bb tk krek2. hihi. soe2. yaala kali. nak madah kmk milih keja, xjuak. xtauk la kmk.

cik zaza : awek cun ? haha. terkembang hidung ni. hihi. sbnarnya diaorang tu mmg gatal kot. tak pernah tgk perempuan, nenek org pun diaorang nak rebat. haha