DROP YOUR LINK HERE

Wednesday, May 26, 2010

curang

Sebulan dah saya stay di rumah lepas habis study, Letih nya rasa duduk je takda buat apa2 mltan100.blogspot.com.
Macam patung bernyawa. Idea pun semakin berkurang. /blur

Ok. Kita cerita pasal kenapa orang nak curang.mltan100.blogspot.com

Pada pendapat saya la (macam karangan pulak mltan100.blogspot.com), Orang curang dgn dia punya gf/bf sebab dia tak dapat perhatian yg mencukupi dari pasangan dia tu. Couple masa kini kan majoriti yang budak2 U, busy la dengan kerja diaorang. Takda masa nak msg ataupun Call, kena2 lagi dengan pasangan yang tak pandai faham, Makin la rasa tu nak dapat perhatian dari orang lain. Meminta sedekah kasih sayang dengan orang lain. Tercetus la fenomena kecurangan.

Selain itu, ada juga jenis yang memang tak tahan kena goda yang menyebabkan dia curang dengan pasangan dia. Kalau cinta jarak jauh susah la untuk orang yang macam ni. Makin makin lagi kalau dia jumpa orang yang baik dengan dia.mltan100.blogspot.com

Ada juga pasangan yang terlalu mengongkong, menyebabkan pasangan dia stress dan mencari yang lain. Orang ni kan kalau terlalu di kongkong, mana ada orang suka. Mesti macam rasa hdup tu sempit betul. Itu tak boleh, ini tak boleh. Semua la tak boleh. Apa la yg boleh la? mltan100.blogspot.com

Ada juga yang jenis kuat betul prasangka, macam bila pasangan dia tak layan dia tu sebab pasangan dia berseronok dengan orang lain. Sedangkan hakikat sebenar, pasangan dia tu sibuk menelaah buku. Jadi, bila dah di syak syak buat benda tak betul, bagus la buat betul2 kan. Padan muka dia. hihi.mltan100.blogspot.com

Actually byk lagi reason. Tapi nanti korang semua malas nak baca kan. Hihi. mltan100.blogspot.comBubye!


5 orang kiud berbicara:

Nay said...

yg paling tepat adlah kurg perhatian..
nyway,dlm fakta pmpuan lg byk curang dr laki..huhu
pape pown dua2 sme jewr..kra2 dua bersalah dlm curang..lau laki xbg phatian spnuhny..pmpuan akn curg..huhu

niesh™ said...

yup. kalau pmpn tak bg pehatian an laki,laki pun curang kan. dua2 pun sama je sebenarnya. takde beza. :)

Gransazer said...

sy slalu berprasangka dgn psgn sy..huhu~

niesh™ said...

saya pun :)

Danial Ikhwan Jaafar said...

mereka curang sebab mereka mampu untuk melakukan perbuatan tu. cuma nak tunggu sebab2/alasan2 yang disebut atas tu je. pokoknya, semua diri sendiri. =/ kalau dah rasa takde jodoh, bagitau je la nak putus, jangan main2 kat belakang. =)