DROP YOUR LINK HERE

Wednesday, December 15, 2010

one place I wanna go ^^

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Dunia :D
 Entry saya bertajuk orang puteh hari nii. Hhahahaha.
 Mesti semua orang ada tempat dia nak pergi kan? Saya pun sama :D
 Actually byk tempat yang saya nak pergi, Tapi ini salah satu la. 

 EIFFEL TOWER
 

 Anda pernah tengok tak cerita Eiffel, I'm In Love ??


Sebelum tengok cerita tu mmg saya dah selalu berangan nak ke Paris, tapi setelah tengok cerita tu, Makin melonjak2 lagi nak pergi. FYI, saya dah tengok Eiffel, I'm In Love ni banyak kali, terlalu banyak kali. Hahaha. Boleh hafal dah skrip cerita tu, Boleh dah saya replace Shandy Aulia.
Hahahaha. Kalau belum tengok, pergilah download. Hahaha. Tak tahu la ada ka tidak, kalau cd yang dijual mmg takda kot. Lama dah cerita ni. Berkurun dah. :)


Hhhihi. Balik kepada Eiffel Tower tadi. Tadi saya check dekat Wikipedia, jumpa la sikit2 info pasal Tower ni. Mari sini saya share sikit. :)


 dibina antara tahun 1887 dan 1889
terletak di Champ de Mars
 bangunan tertinggi di Paris
 dinamakan sempena nama designer tower ini , Gustave Eiffel
 ketinggian tower ni 324 metres (1,063 ft) , lebih kurang tinggi bangunan 81 tingkat
tower ini mempunyai tiga tingkatan bagi pengunjung,tiket boleh dibeli untuk naik,  
dengan tangga atau lif, ke peringkat pertama dan kedua,  
berjalan ke peringkat pertama adalah lebih dari 300 langkah,  
seperti berjalan kaki dari pertama ke peringkat kedua,tingkat ketiga dan  
tertinggi hanya boleh dicapai dengan lif.
menara ni ada restoran  


Kalau saya nak share semua, nanti saya dah tiru habis Wikipedia tu, Jadi kalau nak tahu lebih lanjut, Check la Wikipedia. Hihihi. Saya sendiri pun baru tahu tower ni ada restoran . Hahaha. Malunya :)






 credits : Google image and Wikipedia, kamsamida :D

 

6 orang kiud berbicara:

fLo said...

teringin mok pg sia juak..nice place hooo...=p

x i l a said...

mahu g korea!!!!

cik zaza said...

dah tgk dah cerita tu..hehe..sweet kot.. =)

niesh™ said...

flo : yala, tgu kawen an billionaire , bok pat g cya. haha

xila : saya pun nak g korea!!

cik zaza : sweet banget :D

alienelliz said...

aik..ad restoran ke..tgk mcm x ad dinding..ekeke baru tau ni..thanks sharing..hehe =)

azieda razak said...

sama la...
kita pun teringin nak g tower tu...
tapi abad bila agaknya akan tercapai hajat tu...
:(