DROP YOUR LINK HERE

Friday, October 08, 2010

trust?




Selamat tengahari semua, Macam nak beranjak ke petang dah kan ni. Tak kisah la. Keadaan kat Miri sekarang ni hujan, Non stop dari pagi tadi. Gelap je. Macam takkan panas je sepanjang hari ni.

Topik apa ye nak cerita? Saya ni pandai membuat karangan tapi tak berapa pandai nak update blog, Saya tak berapa suka nak update kan isu semasa kecuali perkara tu betul2 nak saya kongsikan. :)

 So, saya nak cerita pasal kepercayaan la. Saya adalah seorang yang memang tak pandai nak percaya dengan orang. Bila saya rapat sekalipun dengan orang tu, saya tak mudah nak bagitahu dia cerita pasal family , bf ke. 
 Saya sangat9 susah nak percaya pada orang. Ada sesetengah je yang saya percaya. 
 Bagi saya, yang paling saya susah nak share ialah family problem. This is serious matter bg saya, tak dapat nak share dgn orang yang tak blh di percayai . Jadi, siapa2 yang saya da cerita family problem tu, anda beruntung la tu. Cos saya percaya anda.

 Kepercayaan ni pun blh hilang kalau orang yang kita percaya tu selalu sangat buat cerita ataupun menipu. Kalau saya, sekali org tu tipu, saya susah nak kumpul rasa percaya dkt dia balik. Jadi jangan tipu2 saya k. :)
   
 Blogger yang lain macam mana? Mudah tak untuk percaya dkt orang? Hihi, Lain orang lain pendapat kan, Jadi share la pendapat anda ek.

 Cuma niesh nak pesan jangan percaya dekat orang sangat, Dunia zaman moden ni macam2 tipu helah. Yang berwajah polos tu la yang jahat kadang2, tapi tak semua la macam tu.
 Kesimpulannya kita kena berhati-hati.
 ;)


7 orang kiud berbicara:

farysa said...

i mudah sgt percaya org
tp xd la nk crita everything dkt org
but once my own fren tikam belakang last mnth
i dh ssh nk prcye semua org

Danial Ikhwan Jaafar said...

hmm, saya mudah je berbaik dengan orang. tapi nak cerita semua hal peribadi bila hanya berjumpa beberapa kali, tidaklah. benda2 macam ni kena ambik masa kan.
tapi, saya ni mudah percaya kawan2 yang suka buat lawak =___="
kesian kene tipu bulat2. haha

~cik tiram~ said...

susah jugak percaya dekat org..tp lau da kenal lame skit,baru rase okay nak cite ape2...hee...:)

BoboSukiRimo@BSR said...

aok dik..sik akak cayak dgn org mudah gilak koh..heheh

benar lah.manusia zaman kinek byk musuh dalam selimut..

niesh™ said...

farysa : sakit tu kalau ada kawan yang backstabber. hu

danial : mmg kita perlu ambil masa kan utk knl orang. kdg2 dari luaran tak dpt nak caya sangat la. hihi

cik tiram : bila kita dah knal org tu lama2,bru selesa kn nak cerita. hihi

bsr : yala tek, org knek tk len2 jak pangey ya, xpat d duga bha.

Amni said...

Kmk pun susah nak percaya dengan urang.. hoho.... kecuali yang beanr2 rapat macam bestfriend mek.. hehe...

niesh™ said...

amni : yala, mun an bestfriend nk nang d tauk lmk2 alu, x asa singkul cta. :)