DROP YOUR LINK HERE

Friday, October 22, 2010

marina bay, tauk x cne?



 Assalamualaikum and Selamat petang. Hihi. 
Kedak pengetua nak merik ucapan jak bunyi eh. Ada asa mk kelaka bhs sarawak p macam reader kmk majoriti nembiak semenanjung, Tpaksa juak kelaka bahasa Melayu. ;)

Before saya memulakan cerita saya di ptg yang indah ini, Hihi. Saya ingin memberitahu misi saya utk m'unfollow org telah berjaya disebabkan kelajuan broadband yang sangat baik hari ini. Bukan tu je, blog pun dpt di tukar segala2 nya. Hihi.

 Balik kepada cerita saya, Anda tahu tak Mana Marina Bay tu? Marina bay tu Macam salah satu tempat kat Miri ni yang tenang dan indah, Kat Marina Bay ini ada tempat makan. Kalau dari pusat bandar Miri pergi Marina Bay , ambil masa 15 minit je, Tak lama kan? Tapi nak masuk ke Marina bay tu ada jauh sikit ka, tp tak la lama.

 Apa yangs seronok dekat Marina Bay ni ialah indah sungguh permandangan dia,Makin2 lagi kalau malam. Kalau restoran seafood Marina Bay ni saya tak tahu la sedap ke tidak, sebab tak pernah makan sana. 

 Kalau untuk couple tu , Marina Bay ni memang best spot utk dating ;) Haha. Tenang fikiran. 
 Saya tak pernah tgk matahari terbenam dkt Marina Bay ni, Kalau ada saya ke sana di saat2 matahari tenggelam, Saya ambil kan pic ye. Saya pergi sini pun ptg pkul 3 macam tu, Kalau tak pun malam tengok bulan mengambang.

 Marina Bay ni tak la cantik sangat tapi saya nak share juga dgn reader sbb saya suka Marina Bay ;)

 Here's the pic , Mintak dari pakcik Google, Tapi ada yang dari saya sendiri.

 Eh, lupa pulak nak bg tahu, Dkt Marina Bay ni ada kuda laut yang melambang kan Miri . Besar Kuda laut tu, tapi tak pernah la pulak saya naik kuda laut tu, Sebab tinggi sangat2. Hahahaha ;)


 kalau malam, port tempat kitaorang berdiri ni memang cantik ;)

 tu la kuda laut yang saya cakap , yg kat blakang tu

 ni la restaurant tu, jambatan ni utk jalan pergi tempat kuda laut tu


 ni tempat utk duduk2 , relaks :)


  ni depan restaurant tu
ni pulak pemandangan dari jauh


8 orang kiud berbicara:

Saff said...

huh..............nielah i tak suka nie....kenapa buat blog cantik sgt...nak bagi saya jeleslah tu....

BSI-BSR-VIVIAN said...

sesat kmk..drive dr btu..dgn deng yg sama sik kalak gi juak..ujung2 balit gia..ada juak singgah pantey apa kah.

niesh™ said...

saff : awok, sngaja ku nak molah ko jeles ;)

vivi : pande sesat indah, miri nang byk pante. mun dtg dr btu ya, direct g pusat bandar, nang pante ajak.

fLo said...

wah...kacak hoo...mek lom smpe miri gk..hahaha..tedah x...maka org swk..semenanjung lok mek jelajah..=p

Anna Boleyn said...

waaaaaaaa cantik nya marina bay! teringin nak pergi lah. tapi jauh pulak nun di mira. insyaallah klu ada rezeki smpai lah di sana.

btw, thanx tau sebab sudi bagi cdangan kat entry domain tu. :)

p/s : 2 hari ni anna boleyn happy sangat sebab :

2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest! :)

Ann said...

cantik sgt ..
kat tempat saya pun ada tempat yang namanya Marina Bay gak ..
hee ..
sama nama tapi berlainan tmpt ~ (;

jeb said...

adakah miri bermaksud kuda laut?atau kuda laut itu bernama miri?

Amni said...

kmk da rami member kat mir.. nak best di miri bagi kmk, pantei jak la.. ngee...=p