DROP YOUR LINK HERE

Wednesday, October 20, 2010

i'm kinda nervous




 Assalamualaikum w.b.t && Good Morning.. 

Rasa nak cakap English la pagi2 ni tapi tak payah la... Haha.. 
 Okeh. Esok, Saya akan ada interview, But till now, I haven't study anything. Tak sedar2 lagi saya ni.. Nervous tapi tak belajar apa2.

 Ok. Saya ada satu experience yang saya tak dapat lupakan masa temuduga Separa Perubatan saya last year.. Benda ni hanya kawan saya dengan saya je yang tahu. Haha. Tapi, memandangkan saya ada sedikit masa, better saya kongsi kan. Hahaha. 

 Last year sebelum saya masuk Matrik, saya ada pergi interview Separa Perubatan ni jugak. Saya dapat course apa je ye, saya pun tak berapa ingat.. Yang saya ingat, Yang saya pilih masa tu adalah Jururawat Pergigian. Untuk pengetahuan anda semua, Saya sikit pun takda study pasal apa yang nak di interview tu. Saya belajar pasal isu semasa je. Haha.

 Masa tu start awal, dgn exam segala apa tu. Saya dgn kawan saya kat sana dari pukul 7 pg macam tu, And guess what? Saya adalah orang kedua terakhir yang di interview hr tu. Nak tahu pukul brapa kami balik? Pukul 2.30 ptg macam tu. 

 Kan lama masa menunggu tu, baca2 lah newspaper, dah la perut berkeroncong kan, tapi memandangkan kami 2 takda kereta nak d drive , tahan je la keroncong tu. Minum pun tak, sebab takda bawa bekalan air, macam rasa nak semput dah masa tu. Nasib antara saya dgn kawan saya tu ada gap, dia masuk dulu dr saya, lepas dia ada org lain lagi, lpas org lain tu bru saya. Jadi, saya tanya la apa org tu tanya dia. Sikit2 saya tahu la juga. 

 Bila turn saya tu, saya masuk la, dgn confident nye, ceh.. Haha.. Dia tanya la saya isu2 semasa, mesti la saya dapat jawab kan. Lepas tu, dia tanya la psal bidang tugas Jururawat Pergigian, tu pun saya dapat jawab. Tahu tak apa yang dia tanya yang saya tak dapat jawab? 

 APA DENTIST BUAT MASA TENGOK GIGI KITA? APA AWAK RASA MASA DENTIST TU TENGAH TENGOK GIGI AWAK?

 Saya memang bedal je jawab, Saya jwab la saya rasa dia macam check2 plaque, gigi tampal ka tidak. Kan kalau kita baring kan masa dentist tengah check gg kita, ada kan, macam dia kira2 gg kita tu. Akibat saya cakap kira2 gigi tu, saya kena ketawa dengan diaorang. Aduhh. Sadis nya masa tu. Rasa nak menangis dah saya. Sudah la kita lapar, haus , letih. Kena ketawa lagi.  
  
 Saya tahu la maybe saya salah jawab. Tapi jangan la ketawa kan saya. Nsib saya tak menangis dpn diaorang. Hu. Lepas je kluar dari situ, saya dgn kwan saya terus membebel2 sbb dia pun kena juga dgn tukang interview tu. Balik tu kami terus pergi makan, Kmi jalan kaki dari tempat interview tu pergi ke terminal bus, Letih2 pun tak terasa bila teringat kena ketawa si tukang interview tu. 
Nasib saya masih berfikir secara waras masa tu, Kalau tak , senang2 je saya boleh cakap "Mana saya tahu apa dia buat dalam mulut saya "

 Gara2 kena ketawa tu la yang membuat kan saya nervous dan belajar sekarang ni. Tak nak benda yang sama berulang lagi, sebab saya betul2 nak dapatkan diploma spara perubatan ni.

 Dah2, saya nak belajar ni ;) Hihi. 

Wish me all the best tomorrow k :)



p/s :  jgn gelak kuad2 dgn cerita saya ni ;D

3 orang kiud berbicara:

Saff said...

peewit...gudluck....tapi....aku mmg sik blh tahan...kenak gelak juak...:P

fadhli said...

all the best!! :)

Zara Affendi said...

hye.. ktk interview SPA tok ka? i'm following u btway.. :)