DROP YOUR LINK HERE

Monday, May 24, 2010

Apa ye yang nak tulis? /blur
Biarlah post kali ni dalam bahasa malaysia. Bahasa ibunda.

Kita cerita kisah yang tak dapat dilupa la ye.

Aku ni sebenarnya tak tahu berenang walaupun umur aku dah 19thn. Masa aku form 1 dulu, aku dan 2 orang lagi kawan aku pergi la swimming pool yang tak jauh dari Pustaka Miri. Aku ni dengan perasaan excited twisted nak belajar berenang. Sampai je sana, punya la panas. Mana tak nye, kami pergi sana tengahari. Aku pun dengan bersemangat nye turun la ke dalam air. Lepas lama belajar tu, kawan aku ajar la cara bernafas dalam air. Aku pun try la. Tapi tak lama lepas tu,aku rasa macam tak dapat bernafas. Cemas nya aku time tu. /no
Aku pun terus la tarik kaki kawan aku yang baru tahu berenang macam aku je. Dia pun tak dapat kawal. Dia tarik lagi kawan aku yang satu,yang ajar kami berenang. Tiga2 kami terkapai2. Tapi nasib baik kawan aku yang tahu berenang tu dapat kawal. Kalau tak tuga2 kami jadi 'hantu' kolam renang. Lepas je kejadian tu, Aku terus naik dan tak turun2 balik ke dalam swimming pool tu. Takut betul aku.redface


Selain dari tu, Aku ni takut dengan anjing. Masa aku kecil2 dulu, Aku pergi mengaji jalan kaki sebab tak jauh dari rumah. Ada suatu hari tu, Aku balik macam biasa la. Tapi mungkin aku bad luck sikit hari tu. sad Dalam perjalanan pulang tu, Ada la seekor anjing putih ni. Dia tengok aku semcam je. Aku buat bodo je. Tapi macam dia nak kejar aku je. Orang cakap kalau tengok anjing jangan lari. Tapi, perasaan aku nak lari tu kuat memandangkan dia makin dekat, Aku pun apalagi buat la pecutan seratus meter, /sweat Dengan buka selipar lagi tu. Sejak dari hari tu la, Bila aku tengok anjing je, Aku punya jantung tu, Confirm berdegup dengan kencang. Fobia tu sampai ke hari ni.



Itu je la setakat ni. Tunggu idea banyak lagi k. /bye

2 orang kiud berbicara:

Alynn Notnot said...

aku minatttt sgt swimming :) kuak dada, kuak lentang dgn freestyle aku dah cover. kuak kupu2 je belum lg.

pstt, same la, fobia dgn anjing jgk! =.="

niesh™ said...

haha, aku tak pandai swimming. fobia betul lepas kes tu. haha. anjing apalagi. tgk dr jauh aku dh lari dah. tak berani dh.