DROP YOUR LINK HERE

Friday, October 28, 2011

to you, to you and tooyuuk.


Apa yang nak di share oo? Hmmm. 
Kalau kamuorang la kan, keadilan tu macam mana?
Keadilan tu bagi saya bila kita sebagai ketua buat apa yang kita suruh orang bawahan kita. Itu keadilan pada pendapat saya la.
Bila kita buat peraturan tapi kita sendiri tak buat macam mana orang bawah nak ikut? Semestinya orang bawahan cakap, 'dia boleh buat,aku tak boleh pulak'
Memang la orang cakap hidup memang tak adil tapi tak salah kan kalau kita bersikap adil? Kalau masalah staf lain kita nampak, staf sendiri tak nampak la pula. 
Saya hairan bila orang yang buat rules tapi tak pernah nak follow rules. Bagi saya, leader must show good example. Bukannya langgar peraturan. 
Cth,orang lain tak boleh makan tapi awak boleh pulak. HMMM.

Saya memang agak stress. YA ALLAH, kuatkan lah hati ku ini. :(

Satu lagi, ini khas utk kamu, kalau kamu terasa la. Tapi rasanya kamu memang cepat terasa. Hmm. Saya tak cakap pun yang awak suka kacau bf orang, tapi kenapa macam terasa pula? Kalau betul2 tak buat , u can inbox me and tell the truth. Takkan nak lawan balik dkt status?
Sebagai seorang perempuan, aku memang tak dapat terima muah muah antara  seorang perempuan single dgn lelaki yang dah bercouple. Kau perempuan dan patutnya tahu rasa perempuan lain. I'm not saying u are too desperate for man, but ur attitude show it. Kalau x bersalah, kau boleh bg tahu kan? Aku ni bkn jenis hot tempered pun. And aku terkenal dgn kebaikan aku.
If you really want him, ambik la. 
I'm not forcing people to stay if they want to walk away.

SINCERELY,
Photobucket

4 orang kiud berbicara:

bella luna said...

keadilan tu byk definasinya and terpulanglah macamana seseorang tu describe,. tapi bagi aku, tak kire la korunk tu ketua or not,peraturan ttp peraturan,.

kuatkan hati kamu, setiap masalah pasti ada penyelesaiaanya,chill k;)

betul, setiap perempuan sepatutnya tahu perasaan perempuan lain,sebelum buat sesuatu fikirkan juga perasaan org yang akan terasa,jgn sewenang2nya nak buat sesuatu,hope everything ok to u,.

niesh™ said...

@bella luna

thanks bella. i appreciate ur advice. boleh melegakan kesedihan dan kekecewaan di hati ni sikit.

Kazen said...

setiap yg buat peraturan die xtlepas tuk laksana jugk...ketua harus jadi role model kpd org bwh :)

ღ nurrul ღ said...

wee... tak boleh lah mcm tuh... kita mesti tahu hati dan perasaan orang lain... takkn lah tak perasan ada yang dismping ? hmm , tak malu lah pompuan mcm tuh.... despret sgt ke ? hmm .. sabar lah.. sbb itu sbhgian ujian cinta kamu...kamu mesti advice psngan juga supaya tidak layan.. :D HAVE A NICE DAY

anyway , kamu ditagged di http://youismysoul.blogspot.com/2011/10/tagged.html